INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių (L dydžio arba 3 M dydžio)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos (be kaupo)
1 šaukštelis cukraus
pagal poreikį kvietinių miltų
pagal poreikį silpnai sūdytos silkių filė
šiek tiek sviesto (kepimui)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Silkę supjaustome smulkiais gabaliukais. Svogūną sutarkuojame.
2.
Į dubenį dedame silkę, svogūnus, grietinę, įmušame kiaušinius, suberiame druską, cukrų, sodą ir miltus. Miltų beriame tiek, kad išeitų tiršta tešla. Jei silkės dėsite daugiau, tai į tešlą galima dar pilti pieno ar vandens, gazuoto mineralinio, kad tešlos būtų daugiau.
3.
Keptuvėje išlydome sviestą. Dedame šaukštu masės ir kepame blynus iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.
4.
Valgome su grietine arba pomidorų padažu.
Patarimai:
•
Jei silkės dėsite daugiau, tai į tešlą galima dar pilti pieno ar vandens, gazuoto mineralinio, kad tešlos būtų daugiau.