INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (vidutinio dydžio)
180 gramų jogurto, natūralaus
180 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai speltų miltų (tinka ir kvietiniai)
pagal poreikį kietojo sūrio
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį aliejaus (formai sutepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine trintuve, susidariusį skystį nupilti.
2.
Į cukinijos masę supilti jogurtą, sudėti varškę, kiaušinius, miltus, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
3.
Kepimo indą ištepti aliejumi ir į jį supilti paruoštą masę. Ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 - 50 minučių.
5.
Iškepus leiskite apkepui šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti.