INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos faršo
2 vienetai morkų
2 riekės batono
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
25 gramai sviesto
1 šlakelis pieno
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštelis druskos
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
3 žiupsneliai džiovintų bazilikų
2 žiupsneliai maltos raudonosios paprikos
1 žiupsnelis malto muskato
pagal poreikį lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Batoną užpilti pienu ir palikti kelias minutes pamirkyti. Suminkyti.
2.
Mėsą sumaišyti su manais, batonu, prieskoniais, kiaušiniu. Aš šiek tiek baltymo pasilieku ir supilu į morkas, kad geriau sukibtų. Įdėti druskos, prieskonių. Aš tokius pačius prieskonius dedu ir į morkas troškinamas ir į mėsą, tik į morkas dar papildomai įberiu muskato.
3.
Daržoves susmukinti ir su prieskoniais bei druska patroškinti saikingai, tirpintame svieste keptuvėje. Atvėsinti, įdėti kiaušinio baltymo likutį, išmaišius dėti į mėsą, formuoti kukulius.
4.
Apvolioti džiūvėsiuose, suformuoti ,,Zuikučius'', dėti į aliejuotą skardą.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
6.
Patiekti papuošiant laurų lapais.