TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Šokoladinis pyragas su varškės ir kreminio sūrelio sluoksniu
Šokoladinis pyragas su varškės ir kreminio sūrelio sluoksniu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tamsiai tešlai:
150 gramų miltų
150 mililitrų pieno
150 gramų cukraus
129 gramai sviesto
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 gramų juodojo šokolado
50 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių (nubraukto)
šiek tiek druskos
šiek tiek vanilės aromato
Šviesiai tešlai:
250 gramų kreminės varškės
200 gramų kreminio sūrio
130 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
šiek tiek vanilės aromato

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tamsiai tešlai šokoladą pakaitinti su sviestu, kol jis išsilydys ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile iki purios masės, įpilti atvėsusį šokoladą su sviestu, pieną, įberti druską, persijotus miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.

2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti tamsią tešlą, bet 4 - 5 šaukštus pasilikti.

3.
Baltam sluoksniui sūrį, varškę, vanilę, kiaušinius ir cukrų gerai išplakti, ir supilti į kepimo formą. Ant viršaus uždėti likusią tamsią tešlą ir šaukštu lengvai pamaišyti į visas puses.

4.
Kepti 175 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Iškepus truputį praverti orkaitės dureles ir palikti visikai atvėsti. Laikyti šaldytuve, kitą dieną valgant pyragas skanesnis.


Patarimai:

Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..




admin · 2021-02-20 06:00 · 457 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt