INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (didesnių)
100 gramų karštai rūkyto kiaulienos kumpio (ar kitokios rūkytos, virtos ar keptos mėsytės, nebūtina)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
50 gramų fermentinio sūrio
1 šaukštas aliejaus
2 šaukštai pomidorų padažo
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupena, kol suminkštės, verdu apie 20 - 30 minučių. Palikti atvėsti. Galima naudoti ir bulves be lupenos, tik jas reikės atsargiai išskobti.
2.
Atvėsusias bules perpjauti išilgai pusiau, atsargiai, nepažeidžiant sienelių ir dugno, išskobti šaukšteliu minkštimą. Minkštimą sudėti į atskirą indelį. Sutrinti šakute.
3.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti.
4.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti svogūną, kol suminkštės, tuomet dėti morką ir kepinti dar apie 5 - 7 minutes, vis pamaišant, kol suminkštės.
5.
Kumpį supjaustyti smulkiais kubeliais, sūrį sutarkuoti.
6.
Kepintas daržoves sumaišyti su bulvių minkštimu, kumpeliu, pomidorų padažu ir sūriu.
7.
Įdaryti bulvių puseles ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
8.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Skanaus!