INGREDIENTAI: 4 vienetai pomidorų
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai ryžių
2 skiltelės česnako
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Virimui:
300 mililitrų vandens
Papuošimui:
1 saujelė baziliko lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną, aitrųjį pipirą ir česnaką supjaustome smulkiais gabalėliais, morką ir cukiniją sutarkuojame.
2.
Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, perliejame lediniu. Nulupame odeles ir supjaustome smulkiais gabalėliais.
3.
Į puodą storu dugnu pilame aliejų. Sudedame svogūno, aitraus pipiro ir česnako gabalėlius, morkas. Pakepiname. Tada sudedame cukinijas, pomidorus. Pabarstome druska ir pipirais. Pakepiname apie 5 min. Suberiame ryžius, užpilame vandeniu. Sriubą verdame apie 15 min. Papuošiame baziliko lapeliais.