TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Saldus vyniotinis su moliūgu
Saldus vyniotinis su moliūgu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
7 lapai filo tešlos
500 gramų moliūgų (smulkiai tarkuotas)
130 gramų graikinių riešutų (stambiai malti)
108 gramai medaus
108 gramai alyvuogių aliejaus
86 gramai manų kruopų (galima keisti maltais džiūvėsiais)
56 gramai razinų (perpjautos pusiau)
šiek tiek cinamono
šiek tiek gvazdikėlių (malti)
šiek tiek muskato (maltas)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
šiek tiek cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aliejumi ištepame 28 cm skersmens formą.

2.
Smulkiai sutarkuotą moliūgą nuspaudžiame rankomis, kad nubėgtų kuo daugiau vandens. Dedame jį į puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies apie 10 min., kol nusausės moliūge dar likęs vanduo.

3.
Dedame į dubenį, suberiame manų kruopas, graikinius riešutus, razinas, cinamoną, gvazdikėlius, įtarkuojame muskato riešuto, supilame medų. Viską gerai išmaišome.

4.
Imame vieną filo tešlos lakštą, dedame ant sauso stalo paviršiaus, naudojant konditerinį teptuką lengvai patepame ar apšlakstome jį aliejumi.

5.
Dedame įdarą pagal ilgąjį lakšto kraštą, suvyniojame jį į ritinėlį, pačioje pabaigoje prieš baigiant užvynioti, patepame alyvuogių aliejumi, kad priliptų. Dedame į kepimo formą.

6.
Pradedame nuo krašto ir dėliosime ritinėlius, juos gerai sustumiant vieną šalia kito, link centro.

7.
Paruoštą vyniotinį patepame alyvuogių aliejumi.

8.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

9.
Dedame vyniotinį kepti, iš pradžių kepame "apačios" režimu 30 minučių, po to "viršus-apačia" dar 30 minučių, kol gražiai paruduoja.

10.
Ištraukiame iš orkaitės, gausiai pabarstome cinamonu ir cukraus pudra. Patiekiame tiek šiltą, tiek atvėsusį.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"



admin · 2021-02-24 15:00 · 344 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt