TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Saturninas Daujotas Butvydė Saturnas
Gražuolis obuolių pyragas su aguonomis ir varške
Gražuolis obuolių pyragas su aguonomis ir varške

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
180 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto grietinės (arba majonezo)
1 žiupsnelis druskos
Aguonų įdarui:
125 mililitrai pieno
100 gramų aguonų
70 gramų cukraus
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas sviesto
Varškės kremui:
500 gramų varškės
120 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
75 gramai sviesto
1 vienetas citrinų
3 šaukštai pieno
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 vienetai obuolių (viršui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešla. Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus. Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome. Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.

2.
Аguonų įdaras. Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę. Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.

3.
Varškės kremas. Varškę petriname per sietelį. Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu. Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.

4.
Pyrago surinkimas. Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu. Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką). Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.

5.
Kepame 190 C orkaitėje apie 40 min. Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!




admin · 2021-02-25 12:00 · 397 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt