INGREDIENTAI: 190 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (minkšto)
90 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
60 gramų šokolado
2 šaukšteliai kakavos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų maišytuvu išmaišyti iki vientisos, purios masės. Įmušti kiaušinį. Išmaišyti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska. Suberti į sviesto masę, virtuviniu maišytuvu išmaišyti (dar neturi išeiti vientisas tešlos gabalėlis). Maždaug pusę tešlos atidėti.
3.
Šokoladą išlydyti. Atvėsinti.
4.
Šokoladą ir kakavą įmaišyti į vieną pusę tešlos.
5.
Abiejų spalvų tešlas rankomis šiek tiek suspausti, kad išeitų vientisi tešlos gabalėliai. Jeigu atrodo per lipnu, įberti dar šiek tiek miltų, tačiau persistengti nereiktų, nes tešla dar turės pastovėti šaldytuve ir sukietės. Dėti į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
6.
Formuoti sausainius. Čia taisyklių nėra, kaip pavyks sumaišyti dvi spalvas, taip ir bus gerai. Galima iškočioti du lakštus (patogiausia ant kepimo popieriaus). Dėti vieną ant kito, suvynioti kaip vyniotinį. Supjaustyti į 3-4 dalis. Kiekvieną dalį gerai suspausti, dar per pusę perlenkti ar persukti. Suformuoti maždaug 3 cm skersmens ritinėlį. Stipriai įvynioti į maistinę plėvelę. Pakartoti tą patį su kitais gabalėliais. Ritinėlius 2-3 val. dėti į šaldytuvą. Galima nekočioti lakštų, rankomis suformuoti pailgas juostas, jas tarpusavyje sujungti, supinti, sulenkti ar pan., gausis stambesnis raštas, bet bendram sausainio skoniui įtakos neturės.
7.
Tešlą supjaustyti maždaug 7-8 mm storio griežinėliais.
8.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., laikas priklausys nuo sausainių storio. Gali užtekti trumpesnio kepimo arba prireikti ilgesnio.