INGREDIENTAI: Trupiniams:
100 gramų miltų
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
Įdarui:
2 vienetai obuolių
2 vienetai kriaušių
1 sauja aviečių
2 šaukštai rudojo cukraus
1 žiupsnelis cinamono
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto
Pagrindui:
3 žiupsneliai migdolų drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus sumaišome su cukrumi. Šaltą sviestą burokine tarka įtarkuojame į miltų ir cukraus masę, vis padažant į miltus. Viską patriname tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai.
2.
Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome mažais gabalėliais. Kriaušes taip pat supjaustome gabalėliais. Sumaišome avietes, obuolių ir kriaušių gabalėlius. Beriame ant jų rudą cukrų ir cinamoną.
3.
Kepimo formeles patepame sviestu, pabarstome migdolų drožlėmis, dedame vaisių įdaro ir viršų pabarstome trupiniais.
4.
Dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 20 minučių. Jei kepsite vieną didelį trupiniuotį, kepti reikės ilgiau.