INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo morkų
2 litrai daržovių sultinio (apytikriai)
4 skiltelės česnako
1 šaukštas imbiero (tarkuoto)
1 šaukštas kalendros (smulkintos)
1 šaukštelis provanso žolelių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Morkas nuplauti ir nuskusti. Česnakus nulupti.
2.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir sudedame morkas, česnakus. Pašlakstome aliejumi.
3.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min, kol morkos suminkštės. Iškepus, išimame iš orkaitės.
4.
Į virtuvinį kombainą sudedame morkas ir česnakus, imbierą, beriame kalendrą, žoleles, supilame 1 stiklinę sultinio ir sutriname iki vientisos masės.
5.
Sutrintą masę supilame į puodą, praskiedžiame sultiniu iki norimo tirštumo, pagardiname druska ir pakaitiname iki užvirimo. Pilstome į dubenėlius ir mėgaujamės.