TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir anakardžių riešutais
Tailandietiška jautiena su daržovėmis ir anakardžių riešutais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų jautienos išpjovos
1 pakelis kiaušininių makaronų (naudojome "Santa Maria" Egg Noodles)
200 gramų anakardžių riešutų
100 gramų kopūstų
100 gramų žaliųjų pupelių
2 vienetai rausvųjų svogūnų (ar 0.5 vnt paprikos)
1 vienetas morkų
1 pakelis saldžiarūgščio padažo (naudojome "Santa Maria" Asian Wok Sweet & Sour)
1 šaukštas raudonosios kario pastos (naudojome "Santa Maria" Curry paste red)
4 šaukštai aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paruoškite makaronus pagal pakuotės nurydomus. Tuomet atvėsinkite juos šaltame vandenyje ir padėkite į šalį.

2.
Kopūstą supjaustykite kuo siauresniais ruoželiais. Svogūną smulkiai sukapokite. Morką nuskuskite ir supjaustyktie plonais šiaudeliais. Jautieną supjaustykite siauromis juostelėmis. Jei vietoje pupelių naudosite papriką, ją išvalykite nuo sėklų ir supjaustykite siauromsi juostelėmis.

3.
Paskrudinkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje.

4.
Pakepkite mėsą aliejuje aukštoje temperatūroje, kol ji gražiai apkeps, tada sudėkite daržoves.

5.
Pakepinkite maišydami maždaug 2–3 minutes, kol mėsa iškeps, o daržovės sušils.

6.
Supilkite WOK padažą ir įmaišykite anakardžių riešutus.

7.
Pakepkite makaronus karštoje keptuvėje su kario pasta, sumaišykite ir patiekite makaronus lėkštėje kartu su mėsa ir daržovėmis.



Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.



admin · 2021-03-01 00:00 · 410 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt