INGREDIENTAI: 6 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė pieno (šilto)
1 stiklinė vandens (šilto)
100 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai cukraus (arb)
2 šaukšteliai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą pieną įmaišyti cukrų, kol ištirps. Šiltame vandenyje ištirpinti mieles.
2.
Pieną, mielių tirpalą, sviestą, 3 stiklines miltų bei druską maišyti iki vientisos masės. Pamažu berti likusius miltus ir išminkyti tešlą. Miltų dėkite tiek, kad tešla labai neliptų prie rankų, bet ir liktų minkšta, elastinga. Išminkytą tešlą dėkite į švarų, aliejumi pateptą dubenį, pridenkite švariu rankšluoščiu ir palikite pakilti.
3.
Tešlą iškočiokite 1.5 - 2 cm storio. Išspauskite stikline ar apvalia sausainių formele bandeles. Pridenkite ir palikite dar pakilti. Beje, kartais, jeigu patingiu kočioti, tiesiog suformuoju bandeles rankomis kaip varškėtukus, tada bandutės būna gal ne tokios gražios formos, bet ne mažiau skanios.
4.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Sudėkite bandutes ir kepkite uždengę keptuvę dangčiu ant nedidelės ugnies apie 7-8 minutes, kol viena jų pusė gražiai paruduos. Tada bandeles apverskite ir kepkite dar apie 5-6 minutes, jau be dangčio, kol gražiai rustels ir vidus iškeps. Kol iškeps visos bandelės, jau iškepusias galima laikyti šiltoje orkaitėje, kad neatvėstų.