INGREDIENTAI: 200 gramų silkės
80 gramų alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
1 vienetas citrinų
1 vienetas svogūnų
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 saujelė riešutų
1 saujelė baziliko
3 žiupsneliai cinamono
2 žiupsneliai prieskoninių žolelių
1 žiupsnelis penkių pipirų mišinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
2.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti. Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.
3.
Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose.
4.
Per vidurį užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.