INGREDIENTAI: 270 gramų miltų
225 gramai sviesto
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio arba Rududu)
1 stiklinė obuolių (nulptų ir smulkiai supjaustytų)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kefyro
0.5 šaukštelio sodos
1 šaukštelis vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
2.
Patepkite sviestu stačiakampę maždaug 33 x 38 cm dydžio, kepimo formą.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską ir cukrų.
4.
Puode užvirkite vandenį su sviestu, kai užvirs greitai sumaišykite su miltų mišiniu. Tada paeiliui įmaišykite - kefyrą, sodą, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir pabaigoje - obuolius (po kiekvieno įdėto ingrediento viską išmaišykite).
5.
Įdėkite tešlą į kepimo formą ir išlyginkite.
6.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-30 min. Išimkite ir palikite pastovėti formoje 20 min. Po to išimkite iš formos ir atvėsinkite pyragą.
7.
Virtą kondensuotą pieną išimkite iš skardinės ir su blenderiu suplakite iki vientisos blizgančios masės (prieš tai galima 10-20 sek. jį pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad būtų lengviau).
8.
Kai pyragas atvės, patepkite jį su kondensuotu pienu. Pateikite su plakta grietinėlė. Skanaus.