INGREDIENTAI: Ingridientai:
Grietinės(30% riebumo),1 l
Želatinos(su kaupu), 2 šaukštai
Braškių, 1 kg
Cukrus, 150 g
Pienas, 0,5 stiklinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitas: 4 kiaušinius, 4 šaukštus cukraus išsukti iki purios baltos masės, beplakant įmaišyti 4 pilnutėlius šaukštus miltų ir mašyti iki vientisos masės. Kepti 20-30 min. 180 °C temperatūroje. Biskvitą jau turime. 1. Tada užpilti 2 šaukštus želatinos puse stiklinės šilto pieno (apie 1val. palaikyti ,kad išbrinktų). 2.Atvėsusį biskvitą supjaustyti gabaliukais (1,5- 2 cm). 3.Grietinę išplakti mikseriu su cukrumi. 4.Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant lėtos ugnies,kol ištirps. 5.Atvėsusią želatiną lėtai pilti į grietinę maišant. 6.Sluoksniais dedame į tortinę formą biskvitą,po to braškes ir užpilame grietinę,kol nesustingo.Vėl antrą sluoksnį biskvito,po to braškių ir užpilame likusią grietinę. 7. Tortą puošiame braškėmis ir statome į šaldytuva(nakčiai). Skanaus!