INGREDIENTAI: 130 gramų varškės 9%
100 gramų speltų miltų
50 gramų sviesto (tirpinto)
50 gramų pilno grūdo miltų
40 gramų cukranendrių cukrus
30 mililitrų pieno
30 gramų juodojo šokolado
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sukapojame šokoladą.
2.
Varškę ištriname su cukrumi, pilame pieną, sviestą, vanilės ekstraktą ir gerai permaišome.
3.
Miltus permaišome su cinamonu ir kepimo milteliais.
4.
Sumaišome varškės masę su miltais ir išminkome minkštą, prie rankų nelimpančią, tešlą. Į tešlą įmaišome šokoladą.
5.
Gnybiame po gabalėlį tešlos ir delnais formuojame rutuliukus, lengvai suplojame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
6.
Sausainius kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.