INGREDIENTAI: 200 gramų perlinių kruopų
200 gramų miško grybai (naudojau šaldytus apvirtus baravykus)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas česnako skiltelės
2 šaukštai aliejaus
1 pundelis krapų
1 žiupsnelis kmynų (grūstų)
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį lauro lapų
400 mililitrų vandens (arba sultinio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir pabrinkinkite, kol ruošiate kitus produktus. Tada perplaukite ir nuvarvinkite.
2.
Morką supjaustykite griežinėliais, svogūną šiaudeliais, česnaką bei krapus susmulkinkite.
3.
Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir suberkite svogūnus. Kai jie suminkštės, pridėkite morkas ir pakepkite dar kelias minutes. Berkite į keptuvę česnakus bei supjaustytus grybus. Kai išgaruos visa sunka, gardinkite krapais, kmynais, lauro lapais, juodaisiais pipirais ir po minutės nukaiskite.
4.
Į keptuvę verskite kruopas, pagal skonį pasūdykite ir gerai išmaišykite.
5.
Sukrėskite košę į 4 aliejumi pateptus porcijų indelius, pilkite po 100 ml verdančio vandens (ar sultinio), sandariai uždenkite viršų.
6.
Troškinkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Tada atidenkite, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens ir kaitinkite dar 15 minučių.