INGREDIENTAI: 3 vienetai poro
4 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 litras vandens
100 mililitrų grietinėlės
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Pabarstymui:
4 lapeliai petražolių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
Kepimui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Porus nuplauname ir supjaustome žiedais. Nulupame svogūną, bulves nuskutame. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, bulves kubeliais.
2.
Puode ištirpiname sviestą, supilame aliejų ir pakaitiname. Suberiame svogūnus, porus ir bulves. Pakepiname kelias minutes. Supilame vandenį, beriame druskos ir pipirų. Paverdame apie 15 – 20 min.
3.
Sriubą sutriname maisto smulkintuvu. Įpilame grietinėlės ir užkaitiname iki virimo.
4.
Pilstome į dubenėlius, pabarstome rūkytos paprikos milteliais ir petražolių lapeliais.