INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo kininių kopūstų
1 šaukštas druskos (su kaupu)
1 šaukštas prieskonių konservavimui
6 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Naudojama tik baltoji kopūsto dalis, 2 litriniams stiklainiams reikės apie 1,5 kg kiniško kopūsto. Nupjaunu žaliąją dalį, ją sunaudoju salotoms. Tuomet atskiriu lapus, nupjaustau šoninius lapelius taip, kad liktų tik balta dalis. Supjaustau kvadratais.
2.
Stiklainius gerai išplaunu karštu vandeniu (rauginant stiklainių kaitinti nereikia), į kiekvieną beriu 1 v. š .rupios druskos (su kaupu), 1 v. š. prieskonių konservavimui mišinio (arba 2 lauro lapus, krapų kotų, 4-5 juodųjų pipirų grūdelius, kalendros sėklų), 5 - 6 labai plonai supjaustytas česnako skilteles.
3.
Užverdu virdulį su vandeniu ir kriauklėje nuplikau plastikinius dangtelius. Vis paspaudžiant, sudedu kopūstą, stiklainius iki pat viršaus užpilu kuo šaltesniu vandeniu (tinka ir iš čiaupo), dengiu dangtelius ir palieku kambario temperatūroje 4-6 dienoms. Tuomet jau ragaujame. Stiklainius laikau rūsy arba vėsesnėje namų dalyje.