INGREDIENTAI: 1 sauja gražgarsčių
4 riekės šaltai rūkytos šoninės
0.5 vieneto obuolių
50 gramų moliūgų
50 gramų žiedinių kopūstų
1 saujelė lazdyno riešutų
Kepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba kokosų)
Padažui:
šiek tiek rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek klevų sirupo
šiek tiek citrinų sulčių (arba balzaminio acto)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepkite moliūgo gabalėlius įtrynę trupučiu kokosų ar alyvuogių aliejaus bei druska. Kepkite, iki gabalėliai bus lengvai praduriami šakute ir švelniai apskrudę. Apie 20 minučių. Žiedinio kopūsto gabalėlius garinkite apie 5 minutes, tuomet apšlakstykite trupučiu aliejaus bei druska ir taip pat dėkite į orkaitę. Kepkite kol paruduos, 10 - 15 minučių.
2.
Į lėkštę dėkite gražgarstes, ant viršaus moliūgą, žiedinius kopūstus ir plonytėmis riekelėmis pjautytą obuolį.
3.
Sausoje keptuvėje pakepinkite saujelę riešutų, kol šie taps kvapnūs. Luobelių perteklių pašalinkite riešutus trindami tarp pirštų. Susmulkinkite ir berkite ant salotų.
4.
Toje pačioje keptuvėje šoninės gabalėlius kepkite ant vidutinės/žemos ugnies, kol taps traškūs, vieną kartą apverskite. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių.
5.
Lygiomis dalimis sumaišykite šiek tiek alyvuogių aliejaus su trupučiu klevų sirupo, įspauskite šlakelį citrinos sulčių arba balzaminioo acto ir įberkite juodųjų pipirų. Pilkite padažą ant salotų, apibarstykite rūkyta paprika, patiekite ir skanaukite.