INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės
100 gramų anakardžių riešutų
1 šaukštelis malto imbiero
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus (kepimui)
Padažui:
1 šaukštelis tamari sojų padažas
1 šaukštelis sezamų aliejaus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis cukraus
Patiekiant:
1 vienetas raudonosios paprikos
pagal skonį svogūnų laiškų (smulkintų)
pagal poreikį ryžių
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais. Pabarstykite druska, pipirais ir palikite dešimčiai minučių.
2.
Padažui į dubenį įpilkite šaukštelį sojos padažo, sezamų aliejaus, acto. Įdėkite šaukštelį cukraus ir krakmolo. Išmaišykite.
3.
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir suberkite anakardžių riešutus. Palaukite, kol jie apskrus ir apibarstykite imbieru. Tada išimkite anakardžių riešutus iš keptuvės.
4.
Į keptuvę dėkite vištieną ir vėl suberkite anakardžių riešutus. Viską apšlakstykite padažu. Kepkite, kol iškeps vištieną.
5.
Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius.
6.
Papriką supjaustyti plonais griežinėliais.
7.
Vištieną su riešutais dėkite į lėkštę. Šalia patiekite ryžių. Ant vištienos užberkite pjaustytą papriką ir smulkintus svogūnų laiškus. Skanaus!