INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų miltų
350 gramų cukraus
300 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių (mažesnių, arba 3 didelių)
16 gramų vanilinio cukraus
2 šaukštai kepimo miltelių (nubrauktų)
šiek tiek citrinos žievelės (tarkuotos)
Įdarui:
500 gramų varškės (galima ir daugiau)
pagal poreikį obuolių
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
šiek tiek citrinos žievelės (arba cinamono)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po truputį maišant į kiaušinius supilti pravėsusį sviestą, išmaišyti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, citrinos žievelę ir išmaišyti.
2.
Kepimo formą (aš paprastai naudoju 40x25 cm arba 36x25 cm dydžio) ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Sukrėsti 2/3 tešlos. Drėgnomis rankomis išlyginti.
3.
Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti į 4 - 6 dalis. Sudėti obuolius ant tešlos vieną šalia kito. Obuolių dėti tiek, kad padengtų tešlą.
4.
Varškę ištrinti su kiaušiniu, cukrumi ir tarkuota citrinos žievele (arba cinamonu). Varškės masę sudėti ant obuolių ir į tarpus tarp jų. Ant viršaus drėgnomis rankomis išdėlioti likusią tešlą ir paskirstyti tolygiai.
5.
Paruoštą pyragą dėti į 180 - 190 C laipsnių orkaitę ir kepti 45 - 50 minučių. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku. Įkišus ir ištraukus pagaliuką, jis turi būti neapkibęs tešla.
6.
Iškepusiam pyragui leisti truputį atvėsti ir sutvirtėti, o tada skanauti!
Patarimai:
•
Varškės šiam pyragui galite dėti ir daugiau, ypač jeigu mėgstate varškinius pyragus.