INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų kvietinių miltų (savaime kylančių arba paprastų su 2 a.š. kepimo miltelių)
3 vienetai kiaušinių
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai cukraus
50 gramų maltų migdolų
1 vienetas citrinų (sulčių ir tarkuotos žievelės)
2 šaukšteliai rozmarino (smulkinto)
Papuošimui:
250 gramų maskarponės sūrio
150 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 C laipsnių temperatūros.
2.
Mediniu šaukštu išsukite sviestą su cukrumi iki purios, šviesios masės.
3.
Įmuškite kiaušinius ir lengvai pamaišykite. Suberkite miltus, maltus migdolus, rozmarinus, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis. Masę gerai išmaišykite, kol taps vientisa.
4.
Supilkite tešlą į kekso formą ir kepkite apie valandą, kol keksas iškeps ir gražiai pagels. Atvėsinkite.
5.
Cukraus pudrą išplakite su maskarponės sūriu ir konditeriniu švirkštu papuoškite atvėsusio kekso viršų.