INGREDIENTAI: 240 gramų brandintos jautienos antrekoto (naudojau „Biovela“ RIB EYE)
2 vienetai poliarinės duonelės (naudojau „Gardėsio“ STREET FOOD)
10 vienetų alyvuogių (didelių, be kauliukų)
1 sauja kedro riešutų
50 gramų alyvuogių aliejaus
50 gramų baziliko (šviežio)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai parmezano sūrio
1 šaukštelis sviesto
pagal skonį rozmarinų šakelių (šviežių)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų (šviežiai maltų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
„Biovela“ brandintos jautienos didkepsnį palaikykite kambario temperatūroje apie 30 min., apšlakstykite jį alyvuogių aliejumi. Kepkite gerai įkaitintame grilyje, vieną pusę apie 2 min., jei norite, kad mėsa būtų vidutiniškai iškepusi. Jei norite gerai iškepusios mėsos – kepkite apie 3 min. kiekvieną mėsos pusę. Nuėmę mėsą nuo ugnies pagardinkite ją druska ir šviežiai maltais pipirais bei gabalėliu sviesto ir leiskite jai pailsėti bent 10 min. Jei mėsą kepate keptuvėje – kepimo laikas panašus, tik į keptuvę galite dėti sviesto, rozmarino šakelę ir nepjaustytą česnako skiltelę.
2.
Kol mėsa ilsisi pasigaminkite pesto padažą: kedro riešutus, 2 a. š. parmezano, šviežius bazilikus, 50 g alyvuogių aliejaus, česnako skiltelę ir šiek tiek druskos įdėkite į elektrinį trintuvą ir viską gerai sumalkite, kol gausite tirštą žalią masę.
3.
Lengvai įkaitintoje keptuvėje ant lydyto sviesto pakepkite žiedais pjaustytą svogūną. Kad svogūnas lengviau karamelizuotųsi ant jo pabarstykite pusę šaukštelio cukraus.
4.
Mėsą patiekite su poliarinėmis duonelėmis: apšlakstykite jas pesto padažu, ant viršaus dėkite per pusę perpjautas alyvuoges bei lengvai pakeptus karamelizuotus svogūnus. Keletą minučių pašildykite orkaitėje ar ant grilio.