INGREDIENTAI: 1 kilogramas raugintų kopūstų
1 vienetas morkų
1 vienetas burokėlių
1 vienetas pastarnoko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Daržoves nuskutu ar nulupu ir sutarkuoju plonais šiaudeliais.
2.
Kopūstus sudedu į gilų indą, sudedu tarkius ir ranka kruopščiai sumaišau. Mišinį, vis paspaudžiant, sudedu į stiklainį ar kibirėlį. 1 parai palieku kambario temperatūroje, vėliau laikau šaldytuve.
3.
Kelis kartus bandžiau gaminti miksą su keliomis daržovėmis, visgi grįžau prie vienos. Mūsų namuose ypatingai mėgstamas miksas su burokėliais, šią daržovę retai valgome žalią, duete su raugintais kopūstais ji atsiskleidžia visu savo saldumu ir traškumu. Duetas su morkomis ir moliūgais ne tokios intensyvios spalvos, bet skonis irgi saldžiai traškus. Pastarnokas suteikia daugiau aromato.