INGREDIENTAI: 2 vištienos krūtinėlės
1 skardinės konservuotų persikų
3 v. š. sojos padažo
1 v. š. mėgstamų prieskonių (Viduržemio regiono)
150 g balto pelėsinio sūrio
1 v. š. sezamų sėklų
4 v.š. džiuvėsėlių
1 v. š. sviesto
Aliejaus, kepimui (sveikiau nerafinuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jei krūtinėlė su kaulais, atskirti nuo kaulo ir pusvalandį marinuoti sojos ir prieskonių mišinyje. Vieną pusę krūtinėlės įpjauti, atverti tarsi knygą, pamušti mėsos plaktuku ir apvolioti sezamo sėklų ir džiuvėsėlių mišiniu, kepti įkaitinuose riebaluose keltą minučių abi puses. Taip padaryti visas 4 krūtinės puseles. Kepimo indą patepti sviestu ir dėti apkeptas vištienos krūtinėles. Ant viršaus dėti supjaustytą riekelėmis pelėsinį sūrį, ant viršaus uždėti riekelėmis supjaustytas persiko puseles. Kepti įkaitintoje iki 180*C orkaitėje 30 minučių. Patiekti su ryžiais ir vynuoginiais pomidorais. 4 porcijos. Sotu ir gardu.