TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Amerikietiškas obuolių pyragas
Amerikietiškas obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
2.5 stiklinės miltų
220 gramų sviesto (labai šalto)
8 šaukštai vandens (labai šalto)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos (smulkios)
Įdarui:
4 vienetai obuolių (didelių)
0.5 stiklinės rudojo cukraus
2 šaukštai miltų
1 šaukštelis cinamono
Viršui:
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai sviesto (šalto)
1.5 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukštas pieno

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Matavimui naudoju 240 ml talpos stiklinę.

2.
Pyrago pagrindas – viename inde sumaišome miltus, cukrų ir druską. Įtarkuojame sviestą, sumaišome tešlą šaukštu, įpilame šaltą vandenį, vėl išmaišome šaukštu. Po to rankomis suminkome tešlą, kol visi ingredientai susijungia, tik nereikia perminkyti, turi likti sviesto ir miltų gabalėlių. Tešla turi būti dar gana šalta. Daugiau nei pusę tešlos suformuojame į skritulį, mažesnę dalį taip pat, abu tešlos skritulius atskirai suvyniojame į maistinę plėvelę, dedame į šaldiklį 30 min, arba į šaldytuvą bent porai valandų.

3.
Įdarui obuolius nulupame, supjaustome didelėmis skiltelėmis (ar mažesnėmis, kaip labiau patinka). Viename inde sumaišome su cukrumi, miltais, cinamonu.

4.
Įkaitiname orkaitę iki 190 C.

5.
Didesnę tešlos dalį išimkite 5 min prieš ruošiant pyrago pagrindą, kad šiek tiek atšiltų. Pabarstykite stalviršį trupučiu miltų. Iš tešlos suformuokite tokio dydžio apskritimą, kokią naudosite kepimo formą. Apskritimas turi pilnai padengti formos dugną ir kraštus. Aš naudojau maždaug 23 cm apvalią kepimo formą nelabai aukštais kraštais. Apskritimą dėkite į kepimo formą, prispauskite kraštus ir dugną. Palikite tešlos šiek tiek daugiau ant formos kraštų, kad vėliau galėtumėte suformuoti gražų kraštelį.

6.
Obuolius gražiai išdėliojame ant pyrago pagrindo. Likusios tešlos gabalėlį išimame iš šaldytuvo, paliekame porai minučių atšilti, tuomet iškočiojame ir supjaustome pailgomis juostelėmis, uždedame ornamentu ant pyrago. Po to gražiai suformuojame pyrago kraštus.

7.
Kiaušinį suplakame su pienu, atsargiai aptepame visą pyragą. Apibarstome ruduoju cukrumi.

8.
Pyragą kepame 1 h įkaitintoje orkaitėje, po to išimame iš orkaitės ir į pyrago tarpelius, išdėliojame mažus šalto sviesto gabalėlius. Kepame dar 15-20 min. Kai pyragas iškepa, aš nupilu susidariusį skystį į dubenėlį ir su šaukštu šiuo skysčiu apšlakstau visą pyrago paviršių, tada kelioms minutėms dedu atgal į orkaitę. Taip daryti nebūtina, bet pyragas tuomet labiau blizga ir pyrago tešla būna skanesnė. Karštas pyragas labai gardus su ledais!

9.
Jei pyragas labai greitai kepa ir kraštai greitai ruduoja, tuomet galite uždengti kepimo folija.




admin · 2021-03-30 21:00 · 412 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt