INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų miltų
150 mililitrų vandens (šilto)
80 mililitrų aliejaus
šiek tiek druskos
Įdarui:
3 vienetai morkų
1/3 vieneto kopūstų (nedidelio)
1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas svogūnų
1 žiupsnelis citrininių pipirų
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Miltus sumaišome su druska, pilame šiltą vandenį, aliejų ir minkome tešlą. Tešla turi būti elastinga.
2.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepiname susmulkintas daržoves. Suberiame druską, pipirus ir pamaišant vis troškiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.
3.
Iš tešlos iškočiojame ploną apskritimą ir nedidele lėkštute išspaudžiame apskritimus. Į tešlos apskritimo vidurį dedame šaukštą daržovių įdaro ir perlenkus per puse užlankstome ir prispaudžiame šonus.
4.
Kepame keptuvėje su aliejumi, kol gražiai askrunda ir iškepa.