INGREDIENTAI: 145 gramai tuno aliejuje (apytikriai)
100 gramų kietojo sūrio
2 vienetai tortilijų (naudojau su špintais)
1 vienetas agurkų (trumpavaisio arba 0.5 ilgavaisio)
4 lapai salotų
pagal skonį persilado prieskonių
Padažui:
6 šaukštai jogurto, natūralaus
2 žiupsneliai džiovintų špinatų (ar kitų prieskoninių žolelių)
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenėlį sudėti jogurtą, pagardinti pipirais, druska, česnako granulėmis ir džiovintais špinatais. Išmaišyti.
2.
Tortilijas aptepti paruoštu padažu.
3.
Plonomis juostelėmis supjaustyti agurką, nuvarvinti aliejaus perteklių nuo tuno, sutarkuoti sūrį.
4.
Tortilijas apdėlioti salotų lapais, sudėti agurką, pabarstyti sūrio., uždėti tuno. Pagardinti persilado prieskoniais.
5.
Tortilijas tvirtai susukti, apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Patarimai:
•
Padažui galima naudoti tik majonezą ar jogurto ir majonezo padažą.