INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės kvietinių miltų
pagal poreikį vandens
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
180 gramų varškės (drėgnos)
2 saujos mėlynių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Visus miltus suberti į dubenį, pilti lengvai išplaktą kiaušinį, berti druskos. Po truputį pilti vandenį ir vis pamaišyti. Kai tik bus įmanoma, tešlą pradėti minkyti. Kai tik tešla taps minkoma, ją reikia minkyti, kad būtų elastinga, nelipni ir ne kieta.
2.
Paruoštą tešlą suformuoti į kamuolį, dėti į švarų dubenį, pridengti rankšluostėliu ir palikti pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje.
3.
Varškę su cukrumi sutrinti šakute, kad nebūtų sausų trupinukų. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Aš stengiuosi maišyti, kad sutraiškyti kuo mažiau uogelių.
4.
Tešlą iškočioti kiek ploniau nei 0.5 cm storio. Stikline išspausti maždaug 6 cm skritulius. Į kiekvieną dėti įdaro, perlenkti, užspausti ir supinti kraštelius.
5.
Dėti į lengvai virsnojantį vandenį ir virti apie 5 - 7 minutes. Išvirusius išimti kiaurasamčiu.
Patarimai:
•
Stiklinės tūris 250 ml.