INGREDIENTAI: 500 gramų žiedinių kopūstų
4 vienetai bulvių (nedidelių)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai grietinės (arba šlakelio pieno, apytikriai)
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 pundelis petražolių (arba krapų ar kitų žalumynų)
1 šaukštelis kario prieskoniai (arba pagal skonį)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kalafiorą supjaustyti žiedynais, bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais, svogūną susmulkinti.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūną ir porą minučių apkepti.
3.
Į keptuvę su svogūnu sudėti bulves, pakepti porą minučių, tuomet suberti kalafiorą ir išmaišyti, pabarstyti kario prieskoniais, druska, pipirais, įspausti česnako ir dar kartą permaišyti. Troškinti ant silpnos ugnies vis pamaišant apie 15 minučių iki kol ingredientai suminkštės.
4.
Į keptuvę su troškiniu įdėti grietinės permaišyti ir dar patroškinti 5 minutes.
5.
Petražoles pasmulkinti, suberti į keptuvę su troškiniu, permaišyti ir tiekti.