INGREDIENTAI: 1 stiklinė grikių
2 stiklinės vandens (apytikriai)
1 vienetas morkų
2 saujos sūrio (tarkuoto)
1 vienetas pomidorų
0.5 vieneto svogūnų
2 vienetai pievagrybių
1/4 vieneto paprikos
1 saujelė kopūstų (smulkintų)
1 gabalėlis pelėsinio sūrio (apytikriai, smulkinto)
1.5 šaukštelio tepamo sūrelio (sūraus)
2 žiupsneliai druskos
2 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį kumpio (arba dešros, nebūtina)
Kepimui:
3 lašai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Užvirkite vandenį, į jį suberkite grikius ir virkite ant mažos ugnies maždaug iki 15 min.
2.
Smulkiai supjaustykite svogūną, pomidorus, kopūstą, mėsytę, papriką ir pievagrybius, taip pat sutarkuokite morką.
3.
Keptuvėje pakepkite svogūną su truputėliu aliejaus, tuomet į keptuvę suberkite sutarkuotą morką ir kitas daržoves, pievagrybius ir mėsą, pabarstykite druska ir pipirais. Jei svyla į keptuvę įpilkite lašelį vandens. Uždenkite keptuvę dangčiu maždaug 3 min, kad pasitroškintų. Tuomet išvirtus grikius suberkite į keptuvę, taip pat į jau beveik paruoštą troškinį įmaišykite tarkuotą sūrį, pelėsinį sūrį ir tepamą sūrelį. Vėl keptuvę uždenkite dangčiu maždaug 2 min.