INGREDIENTAI: Tešlai:
700 gramų miltų
200 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
5 šaukštai medaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
1 litras grietinės (naminės)
420 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų cukraus
200 gramų džiovintų slyvų
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas romo (arba romo aromato)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą, medų ir cukrų ištirpinti garų vonelėje iki vientisos masės. Nuėmus nuo garų truputį atvėsinti, supilti išplaktus kiaušinius ir išmaišyti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir užminkyti tešlą.
2.
Tešlą padalinti į 9 gabaliukus, kiekvieną gabaliuką iškočioti, jei tešla limpa prie kočėlo, pabarstyti miltų. Lakšto skersmuo turi būti didesnis nei 26 centimetrai, kad apipjovus turėtumėm likučių trupiniams. Apipjaustyti galima prieš kepimą arba po jo.
3.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje kiekvieną lakštą po 4 minutes.
4.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, įpilti citrinos sulčių, romo, išmaišyti, sudėti iki standumo išplaktą grietinėlę ir dar kartą permaišyti.
5.
Lakštus dėti į tortinę atsegamais kraštais, sluoksniuoti su kremu ir smulkintomis slvomis. Surinktą tortą dėti į šaldytuvą ir palikti parą. Išėmus iš šaldytuvo nuimti šonus ir apibarstyti trupiniais.