INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų miltų
1 stiklinė pieno
6 šaukštai aliejaus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas cukraus
7 gramai sausų mielių ( arba 20 gramų šlapių mielių)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų bulvių (virtų, trintų)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštas sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (mažo)
šiek tiek pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti karštame aliejuje su sviestu. Pagardinti druska, pipirais, išmaišyti. Sudėti išvirtas ir sutrintas bulves ir dar kartą išmaišyti.
2.
Į šiltą pieną suberti mieles, druską, cukrų, viską išmaišyti. Įmušti kiaušinį, įpilti aliejų ir maišant supilti persijotus miltus. Užminkyti tešlą ir palikti šiltai, kad tešla pakiltų 1 - 1,5 valandos. Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę.
3.
Iš tešlos padaryti paplotėlius, į vidurį dėti įdaro, užlenkti ir formuoti bandeles. Bandeles dar 10 minučių pakildinti, aptepti kiaušinio-pieno plakiniu ir dėti kepti neįkaitintoje orkaitėje įjungtoje 180 C laipsnių, kol įgaus auksinę spalvą.