INGREDIENTAI: Tešlai:
3 stiklinės miltų
300 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
5 šaukštai svarainių sirupo (tiks ir kitoks rūgštesnis)
2 šaukštai cukraus
Įdarui:
500 mililitrų maskarponės sūrio
500 gramų kreminės varškės
350 gramų cukraus pudros
400 gramų grietinės
6 vienetai kiaušinių
4 šaukštai krakmolo
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 vienetas žaliųjų citrinų
Kremui:
200 gramų cukraus pudros
100 gramų balto šokolado
4 vienetai citrinų
40 gramų sviesto (tirpintas)
4 vienetai kiaušinių
Papuošimui:
400 gramų vaisių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos, paminkyti. Įpilti svarainių sirupo, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą.
2.
Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais.
3.
Varškę sumaišyti su sūriu, grietine, cukraus pudra (150 g.), vaniliniu cukrumi. Įspausti vienos žalios citrinos sultis ir įtarkuoti žievelę, suberti krakmolą ir gerai sumaišyti. Po vieną įmaišyti kiaušinius (6 vnt.), bet neperplakti masės.
4.
Supilti ant pagrindo, kuris jau yra torto formoje ir dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
5.
Kepti apie 50 min., pabaigoje temperatūrą prisukant iki 150 laipsnių.
6.
Gerai kepinį atšaldyti.
7.
Cukraus pudrą, skirtą kremui, (200 g.) sumaišyti su geltonų citrinų sultimis ir žievelėmis nutarkuotomis, kiek palaikyti.
8.
Kiaušinius (4 vnt.) suplakti gerai ir supilti į citrinas, supilti tirpintą sviestą.
9.
Didelį puodą su vandeniu dėti ant ugnies, užvirti, ant jo dėti metalinį dubenį, į kurį supilti citrinų ir kiaušinių, sviesto mišinį. Kaitinti vis maišant. Pamažu turi masė tirštėti. Kai jau tampa tvirtoka (maždaug po 20 min.) dėti laužytą šokoladą, išmaišyti, kol gerai ištirps.
10.
Citrininį kremą atvėsinti ir dėti ant torto. Atšaldyti.
11.
Papuošti pagal savo norus. Kraštus aš dar apglaisčiau citrinos bei cukraus pudros mišiniu, galima dar riešutais apiberti.