INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos filė
2 vienetai mango vaisiaus
150 gramų žirnių (anksčių)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas žalių aitriųjų pipirų
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių
2 šaukštai medaus
1 šaukštas aštraus padažo "harissa"
0.5 šaukštelio imbiero (tarkuoto)
pagal skonį druskos
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Marinatui:
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas sezamų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nulupame mangus ir susipjaustome nedideliais gabaliukais, svogūną ir žalią aitrųjį pipirą susmulkiname ir viską dedame į dubenį.
2.
Į dubenį su mango, svogūnu ir pipiru sudedame tarkuotą imbierą, aštrų padažą, supilame žaliųjų citrinų sultis ir pagardiname druska bei pipirais. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kol prireiks.
3.
Žirnių ankštis išverdame pasūdytame vandenyje (2-3 min) ir perliejame lediniu vandeniu.
4.
Vištieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais.
5.
Į dubenį sudedame vištieną, supilame sezamų aliejų, vieną šaukštą sojų padažo, suberiame krakmolą. Viską gerai išmaišome ir paliekame pasimarinuoti 10 min.
6.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir sudedame vištienos gabaliukus. Kepiname ant stiprios kaitros, kol vištiena apskrus ir iškeps. Sudedame žirnių ankštis, paruošta mango masę, pilame sojų padažą, dedame medų ir, maišant, kepiname apie 5 min. Užberiame sezamo sėklų.
7.
Tiekiame su norimu garnyru.