INGREDIENTAI: 200 gramų grikių
100 gramų sūrio (fermentinis)
2 vienetai kiaušinių
50 gramų sviesto (kambario temperatūros)
šiek tiek miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje ir išvirusius kiek atvėsinkite.
2.
Į grikius įmuškite kiaušinius, berkite druskos bei pipirų, sudėkite minkštą sviestą, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite.
3.
Šaukštu imkite grikių masės ir šaukšto pagalba apvoliokite kotletus miltuose. Jeigu kotletukai sunkiau laikytų formą, įdėkite masę šiek tiek miltų arba krakmolo.
4.
Kepkite karštame aliejuje, kol kotletai gražiai parus.