INGREDIENTAI: 8 švieži ekologiški kiaušiniai
8 nedideli švieži porai
200g grietinėlės
300g ekologiško pieno
200g sviesto
200g rūkytos šoninės
8 arbatiniai šaukšteliai pušų pumpurų sirupo
4 prieskonių mišinys: baltieji pipirai, muskatas, imbieras, gvazdikėliai.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Nupjauname kiaušinio lukšto viršų. Atsargiai atskiriame trynius nuo baltymų, nepažeisdami trynio. Trynį įkeliame atgal į lukštą ir palaukiame, kol stabiliai nuguls. Lukštus su tryniais įstatome į puodą su 60 lapsnių garuojančiu vandeniu taip, kad į kiaušinį nepatektų vandens. Palaikykome 10 minučių. Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir paverdame piene, tuomet suplakame maišytuvu ir prakošiame pro sietelį. Į gautą masę įberiame prieskonių mišinio ir atvėsiname ją. Atvėsus, drauge su skysta grietinėle supilame į sifoną arba suplakame rankiniu būdu. Gautą kremą užpurškiame ant paruoštų kiaušinių (galima tiesiai į lukštą), pašlakstome šiek tiek pušų pumpurų sirupu. Paskaninimui bei dekoravimui naudojame vandenyje su sviestu apvirtą nesmulkintą porą, šiek tiek pakaitinto sviesto bei žalumynus. Foto - Annos Baranovos.