INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai pieno (šilto)
125 gramai kefyro
6 šaukštai aliejaus
4 šaukštai cukraus
1 vienetas kiaušinių
7 gramai sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį supilti pieną, suberti mieles, išmaišyti ir palikti 15 minučių.
2.
Į dubenį su mielėmis supilti kefyrą, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, suberti cukrų ir miltus. Gerai išmaišyti. Tešla turi būti elastinga, nelipti prie rankų. Dubenį su tešla uždengti rankšluosčiu ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
3.
Tuomet tešlą dar kartą išminkyti, formuoti norimos formos bandeles.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bandeles ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes iki kol gražiai apskrus ir paruduos.