INGREDIENTAI: 8 vienetai kiaulienos nugarinės (kepsniukų)
2 vienetai kiaušinių
8 šaukštai miltų
1 vienetas morkų
100 mililitrų grietinėlės
20 gramų sviesto
2 šaukšteliai džiovintų žolelių mišinio
1 šaukštelis prieskonių mėsai
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
Įdarui:
50 gramų fermentinio sūrio
3 šaukštai majonezo
1 pundelis krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Nugarinės kepsnelius pamušame virtuviniu plaktuku. Juos pagardiname druska, pipirais, prieskoniais, pabarstome smulkinta česnako skiltele. Paliekame marinuotis 0,5 val.
2.
Fermentinį sūrį sutarkuojame, į jį įmaišome majonezą ir smulkintus krapus. Ant mėsos kepsniuku dedame įdaro, susukame, voliojame į miltus, į kiaušinio plakinį ir vėl į miltus. Apkepame keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių.
3.
Dedame į puodą suktinukus kartu su griežinėliais pjaustyta morka, pilame vandens, grietinėlės, dedame gabalėlį sviesto. Patroškiname apie 25 min. Pabaigoje gardiname žiupsniu druskos, krapais.
4.
Valgėme su bulvių koše ir daržovių salotomis (agurkai, ridikėliai, krapai, svogūnų laiškai, druska ir grietinė).