INGREDIENTAI: 200 gramų silkės (naudojome VIČI silkę be aliejaus su svogūnais)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
Marinatui:
1/5 litro vandens
2 šaukšteliai cukraus (apytikriai)
2 šaukšteliai baltojo vyno acto (arba 30% acto)
10 vienetų pipirų (grūdeliais)
5 vienetai gvazdikėlių
2 vienetai lauro lapų
pagal poreikį krienų
pagal skonį džiovintos žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Supjaustykite silkės filė 2 cm dydžio gabalėliukais.
2.
Užvirkite marinatą vandenyje, suberkite cukrų, juoduosius pipirus, džiovintas žoleles ir lauro lapelius.
3.
Leiskite marinato ingredientams užvirti. Jeigu norite, galite pridėti šiek tiek druskos. Marinatą atvėsinkite.
4.
Į indelius sudėkite smulkintą svogūną, pjaustytą morką ir silkę. Tuomet užpilkite atvėsusio marinato.
5.
Uždarykite indelį ir laikykite šaldytuve 1-2 dienas. Taip paruošta silkė nesuges ir iki keleto savaičių.