INGREDIENTAI: 300 gramų biskvitinių pirštelių ("Damų pirštelių")
50 mililitrų limonchello likerio
Sirupui:
2 vienetai citrinų
250 mililitrų vandens
150 gramų cukraus
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
4 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (tarkuotos žievelės)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gaminimą geriausia pradėti nuo sirupo paruošimo. Skustuku nuskusti 2 citrinų žieveles. Tada supjaustyti jas plonomis juostelėmis. Išspausti iš nuskustų citrinų sultis.
2.
Į dubenį supilti 250 ml vandens, citrinų sultis, suberti 150 g cukraus ir sudėti žievelių juosteles. Virti apie 10 min. Atvėsinti, kol bus gaminamas kremas. Nukošti sirupą. Žievelės pasilikti.
3.
Kremui atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų.
4.
Kiaušinių trynius ir 250 g cukraus išplakti šluotele. Įdėti maskarponės sūrį, gerai išmaišyti. Suberti tarkuotą citrinos žievelę. Pašlakstyti likeriu. Išmaišyti.
5.
Baltymus su žiupsneliu druskos suplakti iki standumo. Lengvai įmaišyti į maskarponės kremo masę.
6.
Į 5-6 cm aukščio kepimo indą (geriausia stiklinį) sudėti ploną sluoksnį kremo. Tuomet kiekvieną pirštelį pamirkyti sirupe ir dėti į formą, kol bus užpildytas antras sluoksnis. Pašlakstyti likeriu. Tada vėl pertepti kremu ir vėl dėti damų pirštelius. Ant viršaus užtepti likusį kremą. Turi būti 3 sluoksniai kremo ir 2 sluoksniai sausanių. Tuomet dar ant viršaus sudėti nukoštas citrinų žievelės juosteles. Palikti šaldytuve sustingti 3-4 val.