INGREDIENTAI: Tešlai:
800 gramų kvietinių miltų
400 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus
70 gramų cukraus
11 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai pieną supilame į prikaistuvį ir pašildome iki kambario temperatūros. Suberiame cukrų ir gerai išmaišome, kad ištirptų.
2.
Kiaušinius paplakame ir įmaišome į pieno masę.
3.
Į dubenį suberiame miltus, sausas mieles, druską. Užpilame pieno mišiniu. Pradedame minkyti tešlą ir po truputį supilame aliejų. Minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų. Sudedame ją į didelį dubenį. Uždengiame maistine plėvele. Subadome mediniu smeigtuku, kad vaikščiotų oras. Dedame dubenį su tešla į šaldytuvą 6 – 10 val.
4.
Aptepimui paplakame kiaušinį.
5.
Tešlą perminkome. Gnybiame tešlos ir delnais formuojame nedideles, apvalias bandeles. Dedame jas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepame kiaušinio plakiniu, pabarstome cukrumi. Paliekame šiltoje vietoje apie 20 min, kad šiek tiek pakiltų.
6.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 30 min.