INGREDIENTAI: 500 gramų kalakutienos filė
5 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas poro
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis persilado prieskonių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
100 mililitrų vandens
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 pundelis laiškinių česnakų (smulkintų)
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kalakutienos filė supjaustome plonomis juostelėmis. Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, persiladu.
2.
Porą supjaustome žiedais, morką griežinėliais, česnaką pasmulkiname.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname porą ir morkas, tada sudedame česnaką ir kalakutieną. Pakepiname, kol mėsa šiek tiek suminkštės.
4.
Bulves supjaustome mandolina tipo pjaustykle plonais griežinėliais. Pabarstome druska, raudonėliu.
5.
Padažui grietinėlę sumaišome su vandeniu ir smulkintais žalumynais.
6.
Keptuvės turinį su kalakutiena ir daržovėmis dedame į kepimo indą. Ant viršaus dedame bulvių griežinėlius. Užpilame grietinėlės ir žalumynų padažu.
7.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min. Skanaujame.