INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
400 gramų moliūgų (naudojau "Hokkaido")
130 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai aliejaus
8 gramai sausų mielių
0.5 šaukštelio cukraus (su kaupu)
0.5 šaukštelio druskos (su kaupu)
Papildomai:
1 saujelė kvietinių miltų (formos pabarstymui)
pagal poreikį vandens (virimui)
pagal skonį druskos (virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą supjaustyti nedideliais gabalėliais.
2.
Į puodą įpilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti moliūgo gabaliukus ir virti apie 8 - 10 minučių. Tuomet vandenį nupilti, o moliūgus sudėti į sietelį, kad nuvarvėtų skystis ir moliūgai atvėstų.
3.
Tuomet moliūgą dėti į dubenį ir sutrinti elektriniu smulkintuvu iki tyrelės konsistencijos.
4.
Į kitą dubenėlį supilti vandenį, suberti cukrų, mieles ir išmaišyti, palikti 10 minučių pastovėti.
5.
Į dubenį su moliūgo tyre supilti paruoštas mieles, aliejų, įberti druskos, palaipsniui berti miltus ir minkyti tešlą. Dėti ją į dubenį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 1 valandai.
6.
Tuomet vėl trumpai paminkyti tešlą.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais, dėti paruoštą tešlą ir dar palikti kilti šiltoje vietoje apie 40 - 45 minutes.
8.
Kepti įkaitintoje iki 190 - 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minutes, patikrinti ar iškepė galima mediniu smeigtuku - įsmeigus į duonelę ir ištraukus, jis turi likti švarus.
Patarimai:
•
Naudota 30 cm pailga kekso forma.