INGREDIENTAI: 375 gramai sluoksniuotos tešlos
200 gramų jautienos faršo
1 vienetas morkų
1 vienetas kiaušinių
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
Padažui:
100 gramų maskarponės sūrio
1 šaukštas viskio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite plonai ir išpjaukite 8 kvadratėlius, kokio dydžio yra jūsų karštų sumuštinių keptuvo kvadratėliai.
2.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname faršą, kol jis iškeps. Iškepus mėsai, sudėkite į dubenėlį. Tada į keptuvę dėkite tarkuotą morką ir smulkintas česnako skilteles. Pakepinkite, kol suminkštės morkos. Keptas daržoves dėkite į dubenį su faršu.
3.
Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
4.
Į sumuštinių keptuvą dėkite tešlos kvadratėlius, tada gerą šaukštą įdaro.
5.
Kiaušinį lengvai paplakite ir aptepkite juo kvadratėlių šonus. Uždėkite ant viršaus tešlos kvadratėlius (vienam sumuštiniui - du tešlos kvadratėliai) ir, uždarius keptuvą, kepkite 5 - 6 min., kol gražiai apskrus viršus.
6.
Padažui maskarponę išsukite su viskiu.
7.
Valgant sumuštinius pamirkykite į padažą.