INGREDIENTAI: Įdarui:
200 gramų sūrio
150 gramų rūkytos dešros (arba kumpio)
100 gramų pievagrybių (galima ir nedėti)
0.5 vieneto svogūnų
šiek tiek pomidorų padažo
Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
6 šaukštai miltų
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius sumaišykite su majonezu ir grietine. Pamažu maišydami supilkite miltus. Gera išmaišykite. Turite gautis tirštos grietinės konsistencijos masė (jeigu gavosi skystesnė, įdėkite dar truputį miltų, o jeigu tirštesnė - dar truputį grietinės ar majonezo). Masę pilkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą stačiakampę kepimo formą ir šaukštu paskleiskite, jog tolygiai pasiskirstytų.
2.
Ant jos dėkite įdarą - berkite smulkiai sukapotą svogūną ir riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Aptepkite pomidorų padažu. Galiausiai išdėliokite dešrytės arba kumpio griežinėlius, užbarstykite tarkuoto sūrio.
3.
Dėkite į 200 C laipsnių orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių, kol sūris išsilydys.
4.
Patiekdami galite pagardinti žalumynais (pvz. labai tinka baziliko lapeliai).