INGREDIENTAI: 300 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
90 gramų dansukker nerafinuoto cukranendrių cukraus
75 gramai šokolado
30 gramų migdolų
30 gramų lazdyno riešutų
1 šaukštas dansukker šviesiojo sirupo
1.5 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis dansukker vanilinio cukraus su natūralia vanile
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Gerai išplakite sviestą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir šviesųjį sirupą.
2.
Susmulkintus migdolus, lazdynų riešutus bei šokoladą suberkite į sviesto ir cukraus mišinį.
3.
Dubenyje sumaišykite miltus, geriamąją sodą, vanilinį cukrų ir imbierą. Suberkite į sviesto ir cukraus mišinį. Minkykite, kol gausite vientisą tešlą.
4.
Tešlą iškočiokite 4–5 cm storio ritinėliais. Ritinėlius uždenkite plastikine plėvele ir palikite vėsioje vietoje per naktį.
5.
Ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite apie 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.