INGREDIENTAI: 100 gramų brokolių
100 gramų čederio sūrio (ar kitokio mėgstamo sūrio)
3 vienetai kiaušinių
3 šaukštai ryžių miltai (arba migdolų miltų, ar kitokių beglitimių miltų)
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
šiek tiek graikiško jogurto (ar tepamo sūrelio)
šiek tiek skrudintų riešutų (naudojome “Gėrybių rago“ skrudintus anakardžius su česnaku ir čili)
šiek tiek alyvuogių (arba saulėje džiovintų pomidorų ar vyšninių pomidoriukų)
šiek tiek žalumynų (petražolių, bazilikų ar kt.)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dedame labai smulkiai sukapotus brokolius, tarkuotą sūrį, mušame kiaušinius, įspaudžiame česnaką, beriame ryžių miltus ir pipirus.
2.
Viską labai gerai išmaišome.
3.
Į įkaitintą vaflinę kiekvienam vafliukui dedame po dosnų šaukštą tešlos, vaflinę uždarome ir kepame vidutinėje kaitroje apie 4 minutes (arba iki vafliukai bus gražiai auksinės spalvos).
4.
Iškepusius vaflius paliekame porai minučių pravėsti (idealu - ant grotelių).
5.
O tada vaflius gardiname mėgiamais priedais. Mes juos mėgstame užtepti tirštu graikišku jogurtu, uždėti keletą alyvuogių (arba saulėje džiovintų pomidorų griežinėlių) ir pabarstyti skrudintais riešutais, suteikiančiais vafliams puikaus skonio ir tekstūros kontrasto. Tačiau, žinoma, pagardus galite drąsiai rinktis bet kokius savo mėgiamus.
Patarimai:
•
Šilti jie tobuli, tačiau tikrai gardūs ir atvėsę ar net kitą dieną (nesuvalgytus laikykite šaldytuve), tad vienu kartu galite pasiruošti daugiau - turėsite ne tik pusryčius, bet ir gardžią, sočią užkandėlę.